اقسام زعفران و روش شناسایی و رده بندی صحیح آن

∴ توضیحات: در اصطلاحات علمی سه شاخه قرمز زعفران را کلاله و سفیدی ادامه ی آنرا خامه می گویند. ∴

     *داشتن تمامی شرایط ذکر شده برای هر قسم الزامی است*

۱- زعفران سرگل:

  • خوش رنگ باشد
  • به هم چسبیده نباشد
  • کلاله ها کاملا از هم جدا است
  • کلاله بدون ذره ای سفیدی و کاملا قرمز باشد

توضیحات: تشخیص مرغوبیت زعفران سرگل دشوار است و با دو شاخصه «طول کلاله» و «عدم وجود تکه های سفیدی مخلوط با بار که رنگ قرمز به خود گرفته اند» عیار سنجی می شوند و به سه درجه تقسیم می شوند. بطوری که زعفران سرگل درجه یک از زعفران پوشال نگین سوپر گران تر و زعفران سرگل درجه سه اندکی از زعفران پوشال قلمدار گران تر است.

۲- زعفران پوشال نگین سوپر:

  • تیره نباشد
  • تکه های به هم چسبیده نداشته باشد
  • سه شاخه کلاله از هم کاملا جدا باشد
  • انتهای کلاله ها، سفید نباشد
  • جنس کلاله درشت باشد
  • بصورت راست و بدون فرخوردگی خشک شده باشد

۳- زعفران پوشال نگین:

  • خوش رنگ باشد
  • تکه های به هم چسبیده نداشته باشد
  • سه شاخه کلاله از هم جدا باشد
  • انتهای کلاله ها سفید نباشد
  • دارای فرخوردگی نباشد

۴- زعفران پوشال شبه نگین:

  • خوش رنگ باشد
  • تکه های به هم چسبیده نداشته باشد
  • سه شاخه کلاله از هم جدا نیست ولی انتهای کلاله سفیدی ندارد
  • دارای فرخوردگی است

۵- زعفران پوشال قلمدار:

  • خوش رنگ باشد
  • تکه های به هم چسبیده نداشته باشد
  • انتهای کلاله سفیدی دارد
  • جنس زعفران درشت باشد
  • راست خشک شده باشد و دارای فرخوردگی نباشد
  • کلاف باشد

 ۶- زعفران پوشال معمولی:

  • خوش رنگ باشد
  • تکه های به هم چسبیده نداشته باشد
  • انتهای کلاله، سفیدی دارد
  • دارای فرخوردگی است
  • جنس کلاف باشد